Boek

Bestseller! Inmiddels 5de druk

Edwin de Wolf: Kampioen op één been

Srebrenica 1994. Edwin de Wolf, 24 jaar, komt op een mijn terecht. De ontploffing verpulvert bot en spieren van de dan nog jonge groepscommandant. Bloed spuit uit zijn bovenarm. Van zijn been rest een klomp zwart vlees. Edwin, blind en doof, krijst van de pijn. Zijn jonge leven en militaire carrière lijken in een seconde te zijn verwoest. ‘Sorry, Kapitein…’ Het zijn de enige woorden die hij even later nog weet uit te brengen…

Toronto 2017: de Invictus Games. Edwin de Wolf, inmiddels 48 jaar, verpulvert zijn tegenstanders. De eenbenige wielerkampioen stort ter aarde, jankend van pijn, uitputting en geluk. Want weer is hij een winnaar van deze Olympische Spelen voor militairen die door of tijdens de dienst (zwaar)gewond zijn geraakt. En vooral: winnaar in het leven. Bij hem staat Ludy de Vos: zijn toenmalige compagniescommandant. ‘Sorry, Kapitein…’ Een overwinning was zelden zo mooi!

Het is het schokkende en inspirerende verhaal van Edwins ‘struggle for life’. Van een jongen die zoveel leek te hebben verloren en als man zoveel wist te winnen. Het is een heel persoonlijk en intens verhaal over moed, toewijding en uitzonderlijke veerkracht. En het zet aan het denken. Hoe sterk ben jijzelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoudt je van geluk en succes?

KLIK OP ONDERSTAANDE COVER VOOR UW BESTELLING. Het boek is verkrijgbaar als fysiek boek (€ 21,95), gesigneerd boek (€ 23,95), e-book (€ 14,95) en luisterboek.